Συνιστουμε

Βόμβα Reuters για τις ελληνικές τράπεζες

Νέα δεδομένα για τις ελληνικές τράπεζες φέρνει στο προσκήνιο το πρακτορείο Reuters...

Ορισμένες μεγάλες ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστεί να
κλείσουν προκειμένου να εξαγοραστούν από μεγαλύτερους ανταγωνιστές τους.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, αυτή η κίνηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του κλάδου που θα ακολουθήσει οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο υπό καθεστώς ανωνυμίας, ακόμη και αν αποδεσμευτούν φρέσκα κεφάλαια για την ελληνική κυβέρνηση, κάποιες από τις ελληνικές τράπεζες που επλήγησαν από το πολιτικό και οικονομικό χάος, μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν και να συγχωνευτούν με ισχυρότερες τράπεζες.

Μάλιστα, ένας από τους αξιωματούχους έκανε την εκτίμηση ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της Ελλάδας θα μπορούσαν να συγχωνευτούν σε δύο, ένα μέτρο που αναμφίβολα θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα.

«Η ελληνική οικονομία είναι διαλυμένη. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες χρειάζονται μια νέα αρχή», τόνισε ο πρώτος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν άμεσες ενέργειες μετά από την επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Ευρωζώνης.

«Η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο» για την μετάβαση στη νέα κατάσταση επισήμανε ο αξιωματούχος προσθέτοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και ότι η αναδιάρθρωση θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Πηγή