Συνιστουμε

ΕΚΤΑΚΤΟ : Ευχάριστα νέα για την Ελλάδα

Με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ... εμφανίστηκε για πρώτη φορά θετικός σε μια συμφωνία, την οποία χαρακτηρίζει «win-win».

Κατ' αρχάς, ο κ. Τουσκ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα σήμερα το πρωί.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Μίλησα με τον Τσίπρα σήμερα. Περιμένω σήμερα ρεαλιστικές και χειροπιαστές προτάσεις μεταρρυθμίσεων».

Το δεύτερο μήνυμά του, όμως, ήταν το πιο ουσιαστικό, καθώς γράφει: «Ρεαλιστικές προτάσεις από την Αθήνα χρειάζεται να συνδυαστούν με ρεαλιστικές προτάσεις από τους δανειστές για τη βιωσιμότητα του χρέους, για να δημιουργηθεί μια κατάσταση win-win». 

Για να προσθέσει με νόημα (κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ): «Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε θα συνεχίσουμε τον ληθαργικό χορό - όπως κάνουμε όλοι εδώ και πέντε μήνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόλις τρεις ημέρες για να ξεφύγουμε από την κρίση. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».