Συνιστουμε

Μία μεγάλη επιτυχία - μαραθώνιος στην Αίγινα για καλό σκοπό !


Άρθρο του Σπύρου Τάγκα

Το ίδρυμα "George Best Costakos" διοργάνωσε για 6η φορά τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αίγινας και 1η φορά με απόλυτη επιτυχία επίσης το 1ο Aegina Marathon Challenge. Συμμετέχουν κάθε χρόνια διεθνούς φήμης καλλιτέχνες αλλά και αθλητές και εκατοντάδες πλήθος κόσμου και παιδιών που συμμετέχουν σε αθλητικά και πολιτικά δρώμενα κατά την διάρκεια των τριών αυτών ημέρων. 

Λίγα λόγια για το ίδρυμα που είναι στην μνήμη του Αιγινίτη συγγραφέα και ηθόποιου του Μπρόντγουέι George ( Γιώργος Μπεστ Κωστάκος ) Best Costakos που διέπρεψε στο εξωτερικό, όπου πρέπει να γνωρίζετε.
6 χρόνια πριν ο Γεώργιος Κωστάκος "έφυγε" από τον καρκίνο του εγκεφάλου μέσα σε λίγοτερο από ένα μήνα. Το ίδρυμα σε Ελλάδα και εξωτερικό συμμετέχει ενεργά στην έρευνα για τον καρκίνο του εγκεφάλου. Στα άμεσα σχέδια του ιδρύματος όσο αφορά τις ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα, είναι να δημιουργηθεί μία πτέρυγα - χώρος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο στην Τρίπολη για τον "παιδικό καρκίνο του εγκεφάλου" αλλά και να διοργανωθεί και εκεί ένας Μαραθώνιος. Ο Νίκος Κωστάκος είναι πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ιδρύματος ενώ είχε την υποστήριξη και την παρουσία του Διεθνή Γλύπτη από την Τρίπολη, Νικου Φλώρου που κάνει καριέρα στο εξωτερικό και αποτελεί ταυτόχρονα και πρόεδρος του ιδρύματος στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη.

Οι τρίημερες δράσεις ήταν σε γιορτινή ατμόσφαιρα και αποτέλεσε μεγάλο θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποίηθηκε ένας μοναδικός Μαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και Ξένων Αθλητών. Συνολικά ήταν 3 αγώνες σε σύνολο 42 χλμ. με παράλληλες εκδηλώσεις, δραστηριότητες αλλά και βραβεία το τρίημερο αυτό.

Μέσα στην καρδιά του Φεστιβάλ Φιστικιού ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στις 19 Σεπτεμβρίου για 3 ημέρες με 3 Αγώνες, έναν για κάθε μέρα ξεκινώντας από την κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα με 16 χλμ την Παρασκευή 19/9, την μαγευτική Πέρδικα με 5 χλμ για δρομείς και 1.5 χλμ για περιπατητές το Σάββατο 20/9 και την πόλη της Αίγινας με τα νεοκλασικά κτίρια με 21 χλμ για δρομείς και ποδηλάτες την Κυριακή 21/9.

Στην διοργάνωση υπήρξε άρτια κάλυψη από Εθελοντές, από Ιατρούς και συνοδευτικά Ασθενοφόρα, Μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ με επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας τον Ιατρό Χειρουργό κ. Σωκράτη Δούκα, όσο και από Ραδιοτηλεπικοινωνίες από την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, καθώς και από Μοτοσικλετιστές συνοδούς ασφαλείας της Λέσχης Μοτοσικλέτας Varadero Club Hellas της οποίας ο προπομπός έφερε το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας του Γιώργου Κωστάκου. Επίσης η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με προπομπό- μοτοσικλετιστή σε όλες τις διαδρομές των τριών ημερών, καθώς και με περιπολικά, τα οποία ρύθμιζαν την κυκλοφορία.
Οι αγώνες ήταν για όλες τις ηλικίες καθώς πραγματοποιήθηκαν και παιδικοί αγώνες από νήπια έως 12 ετών με όλα τα παιδιά να λαμβάνουν τιμητικό μετάλιο.
Τα αποτελέσματα των 3 Ημερών.

Στον αγώνα 16 χιλιομέτρων της Αγίας Μαρίνας:

1ος Τανούς Αμπντάλα
2ος Βασίλης Ζαμπέλης
3ος Γιώργος Γιαννούλης


1η Λίντα Λαμπέργα
2η Φαίη Θεοδωράκη
3η Μάγδα Πουλημένου


Στον αγώνα 5 χιλιομέτρων στην Πέρδικα:

1ος Βασίλης Ζαμπέλης
2ος Γιώργος Γιαννούλης
3ος Φειδίας Μπουρλάς

1η Φιλίππα Παπαϊωάννου
2η Λίντα Λαμπέργα
3η Μάγδα Πουλημένου